Nieuws

Op deze pagina word het laatste nieuws weergegeven.

29-08-2018 15 Jarig jubileum

Curatech bestaat 15 jaar! Een mooie mijlpaal die gevierd moet worden. We vieren dit jubileum met het hele team op vrijdag 31 augustus 2018. Dit betekent dat we aanstaande vrijdag de hele dag gesloten zijn. We zijn beperkt bereikbaar. Indien er dringende zaken zijn  kunt u contact opnemen via info@curatech.nl
Vanaf maandag 3 september zijn we weer bereikbaar, zoals u dat van ons gewend bent.
Met vriendelijke groet team Curatech !

16-02-2018 Curatech neemt deel aan de beurs Zorg & ICT 2018

Curatech neem deel aan de beurs Zorg & ICT. U kunt ons bezoeken op stand: 01.B073
 

 

20-10-2016 Combi-zender 868-BLE

De nieuwste innovatie van Curatech is de combi-zender 868-BLE. Door een unieke combinatie van 2 technieken, alarmering op 868 MHz en bluetooth low energy, kan deze zender in huis alarmeren naar het zorgtoestel de CT2 of buitenshuis i.c.m. een smartphone. De CT2 is een alarmeringstoestel dat breed inzetbaar is in tehuizen, kleinschalige woonzorgvoorzieningen, aanleunwoningen, serviceflats en de eigen woning.

20-10-2016 Curatech neemt deel aan Domotica & Slim Wonen.

De elfde editie van de Smart Homes Beurs Domotica & Slim Wonen komt steeds dichterbij! Dit jaar opent Smart Homes de deuren van het Evoluon op woensdag 16 en donderdag 17 november voor twee dagen vol technologie en innovatie.
 
Wij ontvangen u graag op onze stand 1.12 (Ring 1).
Klik hier om u kaarten online te bestellen.
 

 
 

28-07-2015 Curatech neemt deel aan de “Dorpendag Nieuwstadt, midden in de samenleving”

Georganiseerd door  Sociaal Wijkteam Nieuwstadt en Gemeenschapshuis Nieuwstadt.
Datum: zondag 27 september 2015.
Tijd: van 12.00 – 18.00 uur.
Locatie: Gemeenschapshuis Nieuwstadt, Millenerstraat 4a, 6118 CB  Nieuwstadt, tel: 046-4861693.
Doelstelling: Sedert 1 januari 2015 is er veel veranderd op het gebied van zorg en ondersteuning. De overheid doet meer dan ooit een beroep op maatschappe-lijke organisaties en inwoners om mee te helpen mensen zo lang mogelijk verantwoord thuis te laten wonen. Het vergroten van de leefbaarheid en het bestrijden van eenzaamheid zijn in dit kader belangrijke thema’s. Verenigingen en organisaties dragen hieraan reeds bij. De Dorpendag Nieuwstadt biedt de mogelijkheid activiteiten en zorgaanbod bekend te maken bij een breed publiek. De inwoners van Nieuwstadt kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met de verenigingen en organisaties die in Nieuwstadt werkzaam zijn. Bovendien willen de initiatiefnemers (het Sociaal Wijkteam Nieuwstadt en het Gemeen-schapshuis Nieuwstadt) alle bezoekers een gezellige en leerzame middag bezorgen.

21-07-2015 Bezoek wijkteams Gemeente Echt-Susteren

Vandaag mochten wij een aantal WMO consulenten van de verschillende wijkteams van de gemeente Echt-Susteren bij Curatech verwelkomen. De presentatie van Curatech stond uiteraard in het teken van de actuele ontwikkelingen  binnen het Sociale Domein van de gemeente, en dan met name de veranderingen binnen de Wmo. Tijdens de bijeenkomst werden de diverse oplossingen van Curatech uitvoerig  gepresenteerd welke toegevoegde waarde zij hebben als ondersteuning bij het  langer thuis blijven wonen. Voor zowel de wijkteams maar ook Curatech een interessante en leerzame meeting waarbij ervaringen met elkaar werden uitgewisseld.
 

07-07-2015 Curatech start exclusieve samenwerking met Mopas

 
Wij zijn bijzonder verheugd u te mogen melden dat Curatech een exclusieve samenwerking is aangegaan MOPAS in Maastricht. Mopas is een bedrijf dat samen met Curatech streeft naar het comfortabele gevoel van een beveiligde leefomgeving in één systeem: samengesteld met de nieuwste en meest betrouwbare volledig in Nederland ontwikkelde technologie en overal ter wereld inzetbaar.

Veiligheid in de woning begint bij de voordeur en daarom kunnen de systemen van Mopas en Curatech draadloos gekoppeld worden met elektrische deursloten, waarmee deuren door de cliënt en de verzorging geopend kunnen worden. Natuurlijk in een volledig beveiligde omgeving aangestuurd vanuit ons gezamenlijke cloud monitoring systeem.


In de woning kunnen naar wens op meerdere plaatsen handbediende of automatische alarmmelders geplaatst worden om het veiligheidsgevoel en dat van de naasten te waarborgen. Ook een automatische welzijnsmelding voor familie en mantelzorgers kan aan onze systemen toegevoegd worden. 

 
 

 

13-02-2015 Een mooie efficiency slag voor de zorg door samenwerking met Cinnovate

Veiligheid van de cliënten van een zorginstelling is belangrijk, maar niet altijd even eenvoudig te realiseren. Om te blijven innoveren en de producten nog efficiënter en veiliger te maken is het samenwerken met andere partijen van belang. Door de samenwerking met Curatech zijn we in staat weer een efficiency slag te maken.
Curatech levert draadloze sensoren zoals halszenders, bewegingsmelders, trekkoorden en deurcontacten. De Curatech sensoren hebben een hoge kwaliteit, een lange batterijlevensduur en een stabiele communicatie methode. Een groot voordeel waar wij graag mee samenwerken. Cinnovate heeft daarom niet langer gewacht en heeft het Curatech protocol onlangs geïmplementeerd in de Cinnovate ontvanger. De Curatech sensor is hierdoor direct te gebruiken in de projecten.
Naast deze uitbreiding zijn we ook bezig te onderzoeken of Curatech het Cinnovate draadloze domotica protocol kan implementeren in de Curatech sensoren. Het grote voordeel hiervan is dat er voor domotica en zorg geen aparte ontvangers meer nodig zijn. Een mooie samensmelting in ons zorgproduct!
 


26-01-2015 Nieuwe website

Vandaag hebben wij een nieuwe website voor nederland gelanceerd. Een versie in de duitse taal zal spoedig volgen. Bij de samenstelling van deze website hebben wij gekozen voor een andere pagina indeling, aansluiting met onze bedrijfshuisstijl en een overzichtelijke indeling.